"Ik kan niet meer.

Ik blijf zorgen voor anderen en

weet niet hoe ik dit moet stoppen."


Je bent op of zo goed als op, je wil verandering, je hebt al vanalles geprobeerd en neen, het heeft weinig of niks geholpen.

Waarom niet?


Niet omdat jij niet je best deed.


Niet omdat jij er niet met volle moed aan begon en telkens opnieuw doorzette. Want eigenlijk is doorzetten en je voor 200% inzetten je middle name. Iedereen weet dat - jij diep vanbinnen ook.

Waarom werkte het dan niet?


Wel omdat je de symptomen probeert te bestrijden en niet aan de wortel toekomt.

Daarin onderscheidt mijn programma zich in vele andere online programma's over zelfzorg.


We gaan de diepte in, we pakken de wortel aan, we gaan voor échte verandering en échte zelfzorg.


Merci, Nina, voor alle wijsheid die je met ons deelt. Heel veel theoretische kennis, goed onderbouwd, en toch zo praktisch toepasbaar gebracht.

Dat is echt de kracht van dit traject!


Hilde over het zelfzorgtraject"Het traject bracht me zoveel rust en liefde."

Barbara DC


"Ik leerde om stop te zeggen."

Sara De Smet


"De zaken die ik opzocht om tot rust te komen, bleken onvoldoende. Dit traject deed me dieper bij mezelf op onderzoek gaan."


Sarah Opsomer


Ik ben Nina Mouton,


In mijn praktijk als psychotherapeut zag ik heel wat ouders worstelen met mildheid voor zichzelf. Ze vielen in een burn-out, hadden last van angst- of depressieklachten, weinig zelfvertrouwen, hadden een kort lontje, konden niet meer verbinden met zichzelf of de mensen rondom hen.

Zo werd zelfzorg een belangrijk thema in mild ouderschap. Want uiteraard herkende ik het: je leeggeven voor iedereen, niet meer kunnen voelen wat je zelf nodig hebt en geen hulp kunnen aanvaarden.

Daarom dus is mijn eerste therapeutische traject eentje over zelfzorg. Omdat het de bouwsteen is van je eigen leven en dus ook de bouwsteen om écht te kunnen verbinden met anderen. Het is de bouwsteen van mild ouderschap.


"Mild Ouderschap is een gigantisch populair boek. Ik vind het superinteressant, en ik denk heel veel ouders met mij."


Siska Schoeters in De Madammen."Dankzij Nina's traject kon ik op tijd remmen en ben ik de burn-out voor geweest."


Kathleen, mama van twee.
Wat is zelfzorg nu écht?


Zelfzorg wordt vaak afgedaan als tijd nemen voor jezelf: een bad nemen, sporten of yoga beoefenen. En dat helpt. Alleen zijn dat vaak zaken die je doet nadat het water je al aan de lippen stond. Het doet je ontspannen na een hectische dag of nadat je weer eens tegen de kinderen riep.

In dit traject leer je preventief werken.

Je leert dat zelfzorg gaat om inchecken bij jezelf. Je leert op tijd je grenzen aangeven, je leert in welke patronen je vast zit en hoe je eruit kan geraken.

We gaan samen op weg.

Jij, ik en de anderen die ingeschreven zijn.Voor jezelf zorgen begint met jezelf écht kennen.

Nina Mouton

Wat zal je leren?


 • Voor jezelf zorgen, elk moment van de dag.
 • De patronen herkennen waar je tegenaan loopt en die je vastzetten.
 • Signalen herkennen die je al zo lang negeert.
 • In contact komen met wat je nodig hebt en wat je kan geven.
 • De begrippen van mild ouderschap toepassen op zelfzorg.Wat zit er concreet in het programma?

1.Wees welkom in de Facebookgroep


Voor jezelf leren zorgen, dat hoef je niet alleen te doen. In dit online traject krijg toegang tot de besloten Facebookgroep. Een veilig nest waar je vragen kan stellen aan andere deelnemers.


2.Live sessies met Nina

Tweewekelijks gaan we live via Zoom Webinar (no worries, jullie kunnen mij zien en ik jullie niet, zet je gerust in pyjama!) en beantwoord ik jullie vragen of ga ik live met een andere expert. Ook de allereerste dag trappen we het traject samen af.


3.Video's

Tweewekelijks krijg je nieuwe video's van Nina toegestuurd waarmee je aan de slag kan. Alles eens uitgelegd krijgen, dat is zoveel handiger dan alles zelf moeten uitpluizen. Weetje: Beeld en geluid werden professioneel opgenomen.


4.Extra video's:

SOS Nina

Bij het aankopen van het traject krijg je toegang tot de SOS-module: veelgestelde vragen over zelfzorg waarbij je antwoord krijg van Nina.


5.Extra video's:

SOS Pandemie


Door de COVID-19 maatregelen is er een bonusmodule bovenop de bonusmodule: SOS Pandemie.

Dat zijn 75 minuten extra zelfzorg binge-watchen! Are you ready?

6.Printbaar werkboek


Het werkboek bevat geheugensteuntjes, opdrachten, quotes, invulpagina's en een leeslijst.

Over de zeven hoofdstukken beslaat het maar liefst 100 pagina's.

Je kan het printen of downloaden in pdf.
Praktisch • Je krijgt levenslang toegang tot het traject, de bonusmodules en de opgenomen lives van seizoen 1 en dit seizoen. Op 19/01 krijg je toegang tot tot Teachable, het online platform.


 • De lives gaan telkens door op maandag. We beginnen om 20u. Zet alvast in je agenda: 25/1, 8/2, 22/2, 8/3 en 29/3/21. De aftrap-live is dinsdag 19/01, ook om 20u.


 • Je bent welkom in de Facebookgroep. Deze groep is er tot het einde van het traject. De groepsleden ondersteunen jou in je groei.


 • Ga je voor exclusive? Dan word je in een kleine Faceboekgroep van maximum 19 personen wekelijks ondersteund door Nina.


 • We starten dinsdag 19/01/2020 met een live. Daarna worden de eerste video's van het traject vrijgegeven en kan je de bonusmodules bekijken. Wekelijks krijg je nieuwe video's of een live-groepssessie met Nina.


 • Je kan per module een werkboek downloaden met opdrachten en geheugensteuntjes.


 • De 30-dagengarantie: Binnen de 30 dagen geen verschil? Je maakte alle opdrachten en hebt ze ingediend, bekeek alle video's en volgde de lives? Dan krijg jij je geld binnen 30 dagen terug. Dat is onze garantie, zo hard geloven wij in dit traject.


Nina Live...

Dat zijn Q&A's én collega's .


In de lives beantwoord ik jullie vragen en ga ik in gesprek met andere experts die jou nog meer kunnen vertellen over zelfzorg, vanuit hun vakgebied. Stuk voor stuk goeie collega's van mij. Een eer dat ze willen bijdragen aan mijn zelfzorgtraject.

Maja Vande Velde

Maja en ik zullen het in de eerste live hebben over lichamelijke signalen en hoe je uit de overprikkeling kan komen.


Maja is communicatiecoach en (ervarings)expert in hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid.


Kristien Wollants

Kristien en ik zullen het in de tweede live hebben over emotionele geletterdheid of het belang van je emoties kunnen benoemen.


Kristien is logopedist en podcastmaker.

Cindy Celis

Cindy en ik zullen het in de vierde live hebben over hoe je je innerlijke kind op een creatieve manier kan verzorgen.


Cindy is contextueel en creatief psychotherapeute.


Jeroen Carrein

In de aftrap-live vertel ik jullie alles over het traject en komt Jeroen het traject mee aftrappen met een krachtige mindfulnessoefening die zijn effect zal hebben gedurende het volledige traject (en ver daarbuiten).

Zin in nog meer verdieping? Op 22 en 23 maart organiseer ik samen met Jeroen een zelfzorgtweedaagse. Om te kunnen deelnemen aan de zelfzorgtweedaagse, moet je deelgenomen hebben aan het online zelfzorgtraject. Deze bouwt verder op het online traject, maar dan in real life, in hartje Gent!

Jeroen is mindfulnesstrainer en zelfzorgcoach.


Premium


Volg het traject op jouw tempo, geniet van de extra info van de lives en de ondersteunende Facebookgroep.


De lives gaan telkens door op maandag. We beginnen om 20u.

Zet alvast in je agenda: 25/1, 8/2, 22/2, 8/3 en 29/3/21. De aftrap-live is dinsdag 19/01, ook om 20u.

Je kan de lives herbekijken, ze worden opgenomen.Exclusive


Wil jij ondersteuning in een aparte Facebookgroep en mee op tweedaagse in Gent samen met Nina? Dan is de Exclusive iets voor jou.


Je kan enkel mee op tweedaagse als je ook het online traject aankocht. We gaan voor verdieping en verbinding.


Er zijn slechts 19 plaatsen beschikbaar.


(Coronagarantie: Gaat de tweedaagse niet door owv Corona-maatregelen? Dan krijg je 700€ teruggestort.)


De lives gaan telkens door op maandag. We beginnen om 20u.

Zet alvast in je agenda: 25/1, 8/2, 22/2, 8/3 en 29/3/21.

De aftrap-live is dinsdag 19/01, ook om 20u.

Je kan de lives herbekijken, ze worden opgenomen.Wist je dat...Het online traject er niet alleen is voor ouders...


Maar voor iedereen die behoefte heeft aan zelfzorg, aan het gevoel zijn of haar eigen leven te leiden en eigen keuzes te kunnen maken.

Zonder schuldgevoel.

In mijn praktijk had ik ook heel wat mensen die nog/geen kinderen hadden. Jij bent dus ook erg welkom in dit traject.

Zelfzorg is belangrijk voor iedereen, op gelijk welke leeftijd in gelijk welke levensfase.
Ik doe het niet, want...


Er zijn heel wat argumenten om het NIET te doen, een traject kopen om voor jezelf te leren zorgen. Ik lijst ze even op en zet er mijn ideeën naast, misschien helpen ze je wel om je keuze te maken.


Ik heb geen tijd


Dat is het meest gehoorde argument om niet aan dit traject te beginnen.

Ga even na: hoe komt het dat je geen tijd hebt? Is dat écht geen tijd? Vaak zit er een gevoel onder dit argument, iets wat we willen wegduwen.

Verandering kan beangstigend aanvoelen. Doorgaan in wat we kennen, lijkt in eerste instantie het gemakkelijkst. Op lange termijn zet het ons vaak vast in een harnas dat helemaal niet goed aanvoelt.

Je bent hier omdat je verandering wil, het proces aanvatten is aan jou. Daarom heb je ook levenslang toegang tot het traject, zodat je je eigen tempo kan volgen.


De prijs is te hoog


Ik weet het, dit traject is een hele investering in jezelf. Zowel qua tijd als qua geld. Daarom kan je in delen betalen, als je dat wenst. Je kan in drie of zes maanden betalen.

Mijn uurtarief is 120€. De video's en lives zijn samen minstens 15uur, dat maakt 1800€. In de exclusive ben ik wekelijks aanwezig om jullie als groep extra te ondersteunen én krijg je een tweedaagse.

Weet ook dat je veel geld uitgeeft aan je beter voelen, maar dat die effecten maar van korte duur zijn. Die handtas, schoenen, kleren, schoonheidsproducten of impulsaankopen? Die kosten ook veel geld, misschien wel meer dan dit zelfzorgtraject op drie maanden?

En er is de 30-dagengarantie: heb je alle video's bekeken, heb je alle opdrachten gemaakt en je hebt ze ingediend? Voel je na 30 dagen niks van verschil? Dan betalen wij jouw geld integraal terug.


Ik wil wel, mijn partner niet...Zelfontwikkeling kan bedreigend overkomen voor de ander. Is het niet gemakkelijker dat iedereen hetzelfde blijft?

Zo moet er niks veranderen en kabbelt ons leven verder. Maar jij voelt dat dit wringt, voor jou kabbelt het niet, jij raast maar door om iedereen tevreden te stellen. En die angst van je partner is terecht: jij gaat veranderen, niet ten koste van jezelf, ook niet ten koste van je relatie met je partner of anderen.

Wel ten goede, dat zal je partner nog niet beseffen. Jij gaat naar je authentieke zelf, je zal kunnen geven vanuit je zelf. Je zal je relatie kunnen verdiepen. Dat is met geen pen of geld te beschrijven.


Inhoud


  Welkom!
Available in days
days after you enroll
  WEEK 1: 19/01: Start: zelfzorg begint hier!
Available in days
days after you enroll
  WEEK 1: Hoofdstuk 1: Wat is zelfzorg?
Available in days
days after you enroll
  WEEK 2: 25/1: Live met Nina en Maja Vande Velde over lichamelijke rust vinden.
Available in days
days after you enroll
  WEEK 3: Hoofdstuk 2: Gevoelens en behoeften
Available in days
days after you enroll
  WEEK 4: 8/2: Live met Nina en Kristien Wollants over emotionele geletterdheid.
Available in days
days after you enroll
  Livesessie met Nina: bekijk hier de replay van seizoen 1.
Available in days
days after you enroll
  WEEK 5: Hoofdstuk 3: Breek uit het patroon
Available in days
days after you enroll
  WEEK 6: 22/2: Live Sessie met Nina: Q&A over hoofdstuk 3.
Available in days
days after you enroll
  Livesessie met Nina: herbekijk de live van seizoen 1.
Available in days
days after you enroll
  WEEK 7: Hoofdstuk 4: Zorgen voor jezelf
Available in days
days after you enroll
  WEEK 8: 8/3: Live met Nina en Cindy Celis over je innerlijke kind verzorgen op een creatieve manier.
Available in days
days after you enroll
  WEEK 9: Hoofdstuk 5: Laten zorgen voor jezelf
Available in days
days after you enroll
  WEEK 10: Hoofdstuk 6: Integratie: balans vinden
Available in days
days after you enroll
  WEEK 11: 29/03: Live Q&A met Nina over hoofdstuk 5 en 6.
Available in days
days after you enroll
  Live sessie met Nina: herbekijk de Q&A uit seizoen 1.
Available in days
days after you enroll
  WEEK 12: Hoofdstuk 7: Besluit
Available in days
days after you enroll
  Bonus: SOS Nina
Available in days
days after you enroll
  Bonus: SOS Pandemie
Available in days
days after you enroll

Klik op het pijltje om alle hoofdstukken en lives

van het traject te bekijken.

De eerste twee video's kan je al bekijken!


Niet tevreden? Geld terug!


Heb je alle video's en lives gevolgd, heb je alle opdrachten uit het werkboek gemaakt? Voel jij binnen de 30 dagen geen verschil? Dien je gemaakte opdrachten in, dan geven wij jouw geld binnen die 30 dagen integraal terug.Zelfzorg bungelt vaak onderaan ons prioriteitenlijstje


Zet jezelf vanaf nu op nummer 1, het komt niet alleen jezelf ten goede, ook de mensen die je omringen.

Nina Mouton


FAQ


Ik kan niet aanwezig zijn op de lives, kan ik ze herbekijken?

Ja. De lives worden opgenomen en de volgende dag op Teachable gezet.

Kan ik dit traject op mijn eigen tempo volgen?

Ja. Je krijgt levenslang toegang tot de modules op Teachable.

Is dit online traject wel iets voor mij?

Check de inhoud nog eens en als 50% van de thema's je aanspreken, dan zou ik zeggen: het is zeker iets voor jou. En... Ik vermoed dat je wel voelt waarom je op deze pagina verzeild geraakt bent, alleen wil je hoofd misschien nog niet volledig mee?

Ik las je boek, zal ik nog meer leren in dit traject?

Ja. Het traject is een uitbreiding en verdieping op het zelfzorghoofdstuk in mijn boek en werkboek 'Mild ouderschap'.

Kan ik mijn persoonlijke vraag aan Nina stellen?

Premium: Je kan algemene vragen stellen op de Facebookgroep. In die Facebookgroep kan je raad vragen aan de andere deelnemers. Tijdens de lives kan je vragen stellen aan Nina.

Exclusive: Je kan zowel deelnemen aan de algemene Facebookgroep als de Exclusive Facebookgroep. In de Exclusive Facebookgroep is er een wekelijks moment waarop Nina online is om de vragen in de groep te beantwoorden.

Wanneer krijg ik toegang tot de cursus?

Op dinsdag 19/01 krijg je toegang en gaan we van start.

Wanneer is de uiterste inschrijfdatum?

Maandag 18/01 om 23u sluiten de deuren.

Wat kost het traject?

Premium: 495€ incl BTW.

Exclusive: 1.450€ incl BTW.

Wat als ik geen verandering merk?

Als je alle video's bekeek, je volgde alle lives en je maakte alle opdrachten uit het werkboek en je voelt geen verschil? Dien dan je opdrachten in, we geven jou binnen die 30 dagen je geld integraal terug.

Kan ik een factuur opvragen?

Ja. De factuur krijg je meteen opgestuurd na betaling. Je kan je bedrijfsnaam en BTW-nr ingeven bij je bestelling.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je betaalt éénmalig of in drie of zes keer, dat is dan een maandelijks vast bedrag. Dit is een extra service die we bieden om het traject zo laagdrempelig mogelijk te maken. We werken dan ook in vertrouwen. De betaling stopzetten kan niet.

Is dit traject ook voor mannen?

Zeker! Iedereen die behoefte heeft aan zelfzorg is welkom.

Is dit traject ook voor mensen zonder kinderen?

Ook zeker! Je hoeft geen kinderen te hebben. Zelfzorg is iets waar iedereen baat bij heeft.